Akármennyire is törekszik rá a gyártó egy dugó soha nem lesz olyan pontos és esztétikus megoldás egy oszlop lezárására, mintha azt egy hegesztett és csiszolt megoldással zárnánk le.

Miért?

A magyarázat egyszerű. A zártszelvények a gyártásuk során egy adott mérettűréssen belül készülnek el és a dugóknak is megvan a gyártási technológiából adódó mérettűrésük. Ez azt eredményezi, hogy akármennyire is törekszenek rá a gyártók a két termék soha nem fog tökéletesen összepasszolni.

Elárulok egy titkot!

Amikor valaki mégis dugóval kéri, akkor mi szoktuk a szelvénnyel a lehető legjobban összeilleszteni és ha kell  meg is csiszoljuk kicsit. Ettől függetlenül, minden igyekezetünk ellenére nem ez a legtökéletesebb megoldás, ellenben a legkedvezőbb árú. 

Ezért érdemes velünk összeállítatnod az oszlopot, mert akkor amennyire lehet összeillesztjük az elemeket egymással.

Mint láthatod a képen is a lehető legszebb megoldás az, ha az oszlopot körbehegesztjük és körbe is csiszoljuk. Ez a művelet viszont lényegesen tovább tart, mint egy dugót beledugni egy oszlop végébe, ellenben a látvány magáért beszél.

Amennyiben hegesztve kéred, biztos lehetsz abban, hogy aki ránéz majd az általunk átadott korlátra, nem egy konfekcióárut fog látni benne, hanem egy prémium minőségű terméket.