A képen látható kapu minden eleme rozsdamentes acélból készült, sőt minden egyes csavar, ami a kapuba be lett építve rozsdamentes acélból van. Természetesen a forgópánt is rozsdamentes acél.

A kapu kompaktlemezzel lett borítva, aminek az időtállósága szintén rendkívül magas. A rozsdamentes acél soha nem megy tönkre! Soha nem szabad, hogy rozsdásodjon, anyagából kifolyólag. A legtöbb kompaktlemezre a gyártó 10 év garanciát ad, így egészen biztos az egyik legjobb választás, ha hosszútávban gondolkozol.

A kompaktlemez burkolatok az UV hatására még a színűkből is csak hosszú idő után vesztenek. A nedvességnek tökéletesen ellenállnak és a hőingadozást is kiválóan tűrik. Épületek homlokzatburkolatához is előszeretettel használják. A tervezők 40+ év elhasználódási idővel számolnak többnyire. Remek anyag, mi nagyon szeretjük használni!

A kapukat a paneleket ragasztással rögzítjük. Amennyiben ilyen kaput építesz magadnak nagyon oda kell figyelni a ragasztóanyag helyes megválasztására, illetve a felületek megfelelő előkészítésére, valamit a megfelelő dilatációs hézagok megtartására! A megfelelő ragasztó kiválasztása kulcsfontosságú, ugyanis nem csak az átadásig kell, hogy helytálljon, hanem hosszú időn keresztül erősen kell tartania a felületet. Mi a SIKA ragasztócsalád egyik termékét használjuk erre a célra.