Amikor felhívtok minket és megkérdezitek, hogy milyen korlátot kínálunk nektek, akkor mi az üvegkorlátainkat, illetve rozsdamentes acél pálcás korlátból a 7 soros pálcásat szoktuk nektek ajánlani. Ennek egyszerű oka van. Ezek a korláttípusok felelnek meg 100%-ban azon szabályoknak, amit a használatbavételnél megkövetelnek és könnyű telepíteni.

Többen megszoktátok kérdezni egy pálcás korlát esetén, hogy - “A négy, öt vagy a hat sor miért nem elég?” Erre rettentően egyszerű a válasz. Az 1m magas korlátnál a négy, öt, illetve a hat sor pálca esetén nem teljesül a 120mm-es maximális pálcaköz egyenlő pálcakiosztásnál.

Ezen szabályról a 253/1997. (XII. 20.) Kormány rendeletben olvashattok bővebben. - “A korlátot úgy kell tervezni és megvalósítani, hogy egy 120mm átmérőjű tárgy ne férjen át a nyílásain… “

Amennyiben biztosra akarsz menni és nem akarod, hogy a használatbavétel esetleg megbukjon egy rosszul megtervezett korlát miatt, érdemes velünk felvenni a kapcsolatot és tanácsot kérni kollégáinktól. Ha figyelembe veszed a tanácsainkat akkor szinte biztos, hogy problémamentes lesz az átadás!