Néhány ügyfelünkben már felmerült a gondolat, hogy az üvegfogót felhegesztenék az oszlopra, mivel úgy biztosabbnak érzik a rögzítést. Nem javaslom!

Alapvetően a hegesztéssel nincs probléma, ellenben az üvegfogó úgy van kialakítva, hogy az kis mértékben ugyan, de állítható maradjon az oszlop felszerelése után is. Az állításra oldalirányba és függőlegesen is van némi lehetőség. 

Miért kell, hogy állítható legyen az üvegfogó?

Az oszlopot szinte lehetetlenség pontosan párhuzamosan felszerelni az egyenetlen betonfelületre, ezért az üvegfogók nem tudnak tökéletesen párhuzamosan futni a beton szélével. Az üvegfogóban lévő csavar fellazításával az üvegfogó a beton szélével párhuzamosra állítható.

Miért kell párhuzamosra állítani?

Ha az üveget nem párhuzamosan szorítja az üvegfogó akkor az elpattanhat. Az üvegfogóban lévő gumi ugyan fel tud venni valamennyi feszültséget, de a végtelenségig nem bírja.

Hogyan állítsd be az üvegfogót?

A két egymás mellett lévő oszlop elejére támassz fel egy vízmértéket az üvegfogó magasságában, majd az üvegfogóban lévő csavart fellazítva állítsd be úgy az üvegfogó síkját, hogy egyforma távolságban legyen a vízmérték élétől.

Nem kell aggódnod!

Az üvegfogót az oszlopra tökéletes biztonsággal lehet rögzíteni csavarkötéssel is, így semmi szükség nincs a hegesztésre. Amennyiben az oszlopban lévő csavar valami csoda folytán mégis meglazulna, akkor sem tud kiesni az üveg a helyéről, ugyanis az üveglapra rászorított üvegfogókból a csavar nem tud kicsúszni.