A rozsdamentes acélokat fokozottan meg kell óvni attól, hogy szénacéllal érintkezzenek, mivel a két felület találkozásakor olyan szennyezőanyag juthat a rozsdamentes acél felületére, ami által később rozsdásodás alakulhat ki. Amennyiben a rozsdamentes acélok nem megfelelően vannak tárolva, később, akár a beépítés után néhány héttel rozsdásodás alakulhat ki a felületén! 

Amikor rozsdamentes anyagot vásárolsz, mindig győződj meg róla, hogy olyan helyről vásárolod, ahol megtesznek mindent azért, hogy az anyagok szakszerűen legyenek tárolva.

Néhány jó megoldás

  • A képen láthatod, hogy a szénacél festett tartószerkezetre egy rozsdamentes acél borítólemez van felhelyezve, ezáltal a tárolóra felpakolt anyag nem tud a szénacél tartóval közvetlen érintkezni.

  • Látni olyan megoldást, ahol gumival van bevonva a tartószerkezet. Ez is jó megoldás, sőt a gumi még az esetleges karcolódástól is véd, ellenben targoncával, köteges áru mozgatásakor könnyen megsérülhet és attól kezdve nem látja el a funkcióját.

  • Fa szerkezeten való tárolás is megfelelő lehet, de lakatos műhelyben, ahol tűzveszély kockázata fennáll, nem javasolt gyúlékony anyagból tárolót építeni.