Fali kapaszkodók rögzítésére alapvetően két típusú fali kapaszkodó tartót ajánlunk. Az egyik a rejtett rögzítésű, másik a három furatos.

A rejtett rögzítésű fali kapaszkodó tartót tégla, illetve betonfalhoz ajánljuk elsősorban. Ez a típus használható karton falhoz is szükség esetén, molly dübel felhasználásával. Ennek a típusnak az egyik nagy előnye, hogy a rögzítés után nem látszik semmilyen kötőelem, valamint a falon a beállítása is sokkal egyszerűbb és kisebb a hibalehetőség is.

Néhányan három furatot szeretnének vásárolni üreges téglafalhoz, de ezt semmiképpen nem ajánljuk, mivel a három furat olyan közel van egymáshoz, hogy az tégla sejtjei összetörnek és a kötőelemek nem tudnak megfelelően rögzülni a falazatba.

A három furatos kapaszkodó tartó elsősorban fához ajánljuk, mivel abban kiválóan fog tartani, valamint olyan karton falhoz is jól használható, amely mögé közvetlenül fa szerkezet építettek, például OSB lapot helyeztek fel a rögzítéshez.

A három furatos kapaszkodó tartónál oda kell figyelni, hogy lehetőleg egyből a megfelelő szögben legyen rögzítve, ugyanis utólagos állításra csak a tartó visszabontásával van lehetőség. A rejtett rögzítésű kapaszkodó tartónál az első fali konzolt bármilyen szögben fel lehet helyezni, mivel az a második kapaszkodó tartó rögzítéséig szabadon állítható.