Menü
Kosár

Tervezés és Műszaki előkészítés

Papírra vetjük, amit megálmodtál!
Amikor ajánlatot kapsz tőlünk akkor előfordulhat, hogy egy tervezési tételt is olvashatsz az ajánlatunkban. Összeszedtük neked azokat az eseteket, amikor szakmailag indokolt a tervezés, ezt alább olvashatod. Természetesen amennyiben rendelkezel pontos gyártmánytervvel, akkor nem lesz szükséged részünkről erre a szolgáltatásra.
Oldalt szerelt oszlopos korlátrendszer galéria szakaszra
A standard oszlopaink többnyire úgy vannak kialakítva, hogy a járószinttől 80mm-re van a rögzítési pont. Egy új építésű házban, ahol beépítenek a burkolat alá hőszigetelést, ott már ez az oszlop nem megfelelő, mivel az 50mm beton alá 50mm hőszigetelés kerül, így a korlátoszlop rögzítő furatai pont a szigetelésbe esnének. Ebben az esetben egyedi hosszúságú oszlopra van szükség, amit kifejezetten annak a helyszínnek megfelelően készítünk el.
Üvegfogós korlátrendszer lépcsőre
Lépcső esetében az üvegfogók az oszlopon nem egymás mellett helyezkednek el, mint egy vízszintes szakaszon, hanem a lépcső dőlésszögével arányosan mozdulnak el egymáshoz képest az oszlop függőleges síkjában. Hogy a két üvegfogó mennyire van eltolva egymáshoz képest, azt csak akkor tudjuk megmondani, ha tervező programban kiszámítjuk neked a pontos eltolás mértékét.
Egyedi korlátrendszer
Előfordul, hogy a helyszín annyira összetett, hogy a standard megoldások nem jöhetnek szóba. Ilyen eset, amikor szigetelés van a házfalon, a rétegrendek az egyes felületeken változnak. Az oszlop faltól való elállása is változhat, például egy szűk lépcsőházi orsótér esetében. Ilyenkor gyártási tervre van szükség, hogy a kollégáink le tudják gyártani a terméket. A standard oszlopokról van kész tervrajz, de amint bármilyen eltérés történik a standardhoz képest, már új rajzot kell készíteni a gyártáshoz.
Alakos üvegek
Alakos üvegnek nevezzük a nem téglalap formájú üvegeket. Egy lépcső esetében többnyire paralelogramma formájú üvegeket kell készíteni, de előfordulhat, hogy egy teljesen egyedi formát. Míg a téglalap üvegek esetében csak a két oldalnak a méretét kell megadni, addig egy alakos üveg esetében sokkal több méretre van szükség.
Szigetelt házfal
Amikor a házfalra szigetelés kerül fel, vagy netán már fel is lett helyezve, akkor a standart oszlopok alá távtartót kell beépíteni. Mivel a szigetelés rétegrendje a legtöbb esetben nem standard méret, így a távtartókat terveznünk kell. A gyakorlat azt mutatja, hogy ilyen esetben a korlát formájára is javaslatot teszünk.
Orsótérbe korlátrendszer
Az standart oszlopok elállása a faltól álltalában 50mm. Egy orsótérbe épített korlát esetében ez a távolság ritkán megfelelő. Hosszabb vagy rövidebb távtartóra van szükség. Szerencséd van, mert ez nekünk nem okoz gondot, viszont a gyártáshoz meg kell rajzolnunk a módosított oszlopot, esetleg az egész lépcsőszakaszt.