Amikor ajánlatot kapsz tőlünk akkor előfordulhat, hogy egy tervezési tételt is olvashatsz az ajánlatunkban. Összeszedtük neked azokat az eseteket, amikor szakmailag indokolt a tervezés.

Oldalt szerelt oszlopos korlátrendszer galéria szakaszra.

A standard oszlopaink többnyire úgy vannak kialakítva, hogy a járószinttől 80mm-re van a rögzítési pont. Egy új építésű házban, ahol beépítenek a burkolat alá hőszigetelést, ott már ez az oszlop nem megfelelő, mivel az 50mm beton alá 50mm hőszigetelés kerül, így a korlátoszlop rögzítő furatai pont a szigetelésbe esnének. Ebben az esetben egyedi hosszúságú oszlopra van szükség, amit kifejezetten annak a helyszínnek megfelelően készítünk el.

Üvegfogós korlátrendszer lépcsőre

Lépcső esetében az üvegfogók az oszlopon nem egymás mellett helyezkednek el, mint egy vízszintes szakaszon, hanem a lépcső dőlésszögével arányosan mozdulnak el egymáshoz képest az oszlop függőleges síkjában. Ahhoz, hogy a két üvegfogó mennyire van eltolva egymáshoz képest, azt csak akkor tudjuk megmondani, ha tervező programban kiszámítjuk neked a pontos eltolás mértékét.

Egyedi korlátrendszer

Előfordul, hogy a helyszín annyira összetett, hogy a standard megoldások nem jöhetnek szóba. Ilyen eset, amikor szigetelés van a házfalon, a rétegrendek az egyes felületeken változnak. Az oszlop faltól való elállása is változhat, például egy szűk lépcsőházi orsótér esetében. Ez esetben gyártási tervre van szükség, hogy a kollégáink le tudják gyártani az alapján a terméket. A standard oszlopokról van kész tervrajz, de amint bármilyen eltértés történik a standardhez képest, már új rajzot kell készíteni a gyártáshoz.

Alakos üvegek

Alakos üvegnek nevezzük a nem téglalap formájú üvegeket. Egy lépcső esetében többnyire paralelogramma formájú üvegeket kell készíteni, de előfordulhat, hogy egy teljesen egyedi formát kell elkészíteni. Míg a téglalap üvegek esetében csak a két oldalnak a méretét kell megadni, addig egy alakos üveg esetében sokkal több méretre van szükség. Amennyiben az alábbi két képnek megfelelően el tudod készíteni az üveg gyártási tervét, úgy nincs szükség tervezésre a részünkről.